Moeskroen-trainer Rednic kon elders drie keer zoveel verdienen: "Ik wil mijn werk hier afmaken"

Ian De Coster
| 4 reacties
Moeskroen-trainer Rednic kon elders drie keer zoveel verdienen: "Ik wil mijn werk hier afmaken"

Moeskroen begon uitstekend aan het seizoen, maar zakte nadien weg. De vele blessures zorgden ervoor dat er geen gevolg kon gebreid worden aan de goede start.

Moeskroen werd voor het seizoen als één van de grootste kanshebbers beschouwd om te degraderen. Echter verbaasde het team van Mircea Rednic vriend en vijand en stond het na tien speeldagen in de Jupiler Pro League op een mooie 4de plaats.

Tien matchen zonder overwinning

Na een uitstekende start viel de motor van Moeskroen echter stil. Na de overwinning van 23 september tegen Eupen konden de mannen van Rednic immers tien matchen op een rij niet meer winnen. Afgelopen weekend tegen Oostende ging Moeskroen dan nog eens met de zege aan de haal.

Enorme blessurelast

Hoe valt de terugval van Moeskroen te verklaren? "Ik heb geen twintig inzetbare spelers, hooguit twaalf of dertien. We hebben afgelopen zomer geen euro uitgegeven. Integendeel: er werden een aantal titularissen verkocht", zegt Rednic tegenover Sport/Voetbalmagazine.

"Wie kwam, arriveerde gratis, was geblesseerd of invaller", gaat hij verder. "Allemaal werden ze hier meteen titularis. Dan weet je dat, zodra de belasting groter wordt, je blessures riskeert. Zonder al die blessures stonden we nu in de top zes."

Aanbiedingen van andere clubs

De goede start van Moeskroen zorgde er ook voor dat andere teams geïnteresseerd raakten in de diensten van de trainer, maar die hield de boot af.

"Sinds het begin van het seizoen kreeg ik twee aanbiedingen van Belgische clubs die onder ons stonden in de rangschikking. Ze stelden me een salaris voor dat drie keer zo hoog is als wat ik hier krijg. Maar ik heb gezegd dat ik hier blijf. Ik ga hier mijn werk afmaken", aldus Rednic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties