Imke Courtois moet niet lang nadenken over de vraag 'Wie is de grootste charmeur onder de collega-analisten?': "Dat is een gemakkelijke"
Redactie
| 0 reacties

Imke Courtois moet niet lang nadenken over de vraag 'Wie is de grootste charmeur onder de collega-analisten?'

Imke Courtois moet niet lang nadenken over de vraag 'Wie is de grootste charmeur onder de collega-analisten?': "Dat is een gemakkelijke"
Foto: © photonews

Imke Courtois staat al enkele jaren haar mannetje in het analistenwereldje. De voormalige verdedigster van de Red Flames verschijnt bijna ieder weekend op de buis in het gezelschap van andere ex-voetballers.

De 29-jarige Courtois is de enige vrouw in het analistenwereldje, waardoor ze wel eens charmeurs tegenkomt. Maar wie is nu de grootste van allemaal?

"Dat is een gemakkelijke: Jan Mulder", zegt ze vol overtuiging in Het Nieuwsblad. "Hij is galant en heel zorgzaam. Net als zijn zoon Youri, eigenlijk. Tijdens het EK zat ik voor een Nederlands tv-programma op hotel en hij kwam me de volgende ochtend gewoon even oppikken. Heel herkenbaar, net zijn vader. Jan is ook een dierenman."

"Toen zijn kat Fritz de geest gaf, zat hij daar echt wel mee. Net voor de start van een live-uitzending tekende ik een kat op zijn papieren. Dat vond hij wel vertederend, denk ik. Of die keer dat hij aangaf dat ik mijn gehavende enkel moest masseren met Groningse klei. Stel je voor!"

Olifant cadeau

Toch is er nog een andere analist die Courtois kan bekoren. "Ook Karl Vannieuwkerke doet zijn best, hoor", gaat Courtois verder. "Die gaf me een olijfplant cadeau. Als ik naar zee ga, passeer ik wel eens bij hem in Diksmuide. Dan blijf ik er vijf uur hangen en grillen we spekfakkels boven het vuur." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties