Nu ook definitief: Oranje grijpt naast aantrekkelijke oefenpot tegen Spanje

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Nu ook definitief: Oranje grijpt naast aantrekkelijke oefenpot tegen Spanje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Nederlands elftal zal binnenkort niet oefenen tegen Spanje. De oefenmatch, die al een tijdje op losse schroeven stond, is definitief afgevoerd. De KNVB gaat op zoek naar een vervanger voor het Europese topland.

Een dikke week geleden pakten we al uit met het verhaal (lees er HIER meer over) dat 'La Roja' liever een sterke tegenstander zou treffen dan onze noorderburen. Intussen is de kogel ook definitief door de kerk: de voor dinsdag 27 maart geplande affiche wordt afgevoerd.

De Spanjaarden zien meer brood in een partij tegen een Zuid-Amerikaanse opponent, bij voorkeur het Argentinië van Lionel Messi. Op die manier zou de eerste wedstrijd van Spanje in het nieuwe Wanda Metropolitano van Atlético Madrid wat meer cachet krijgen.

Nederland gaat nu op zoek naar een alternatief, dat liet directeur betaald voetbal van de KNVB Eric Gudde optekenen in de Nederlandse pers. Die wil ook uiterlijk in de derde week van februari uitpakken met een nieuwe bondscoach. De eerste oefenmatch van Oranje in 2018 is er eentje (thuis) tegen Engeland. Die wordt op vrijdag 23 maart afgewerkt in de Amsterdam ArenA. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties