Reactie Thoelen wist het even niet: "Ik dacht: 'shit!'"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
Thoelen wist het even niet: "Ik dacht: 'shit!'"
Foto: © photonews

Het was niet Lovre Kalinic, de kersverse Doelman van het Jaar, die tussen de palen stond tegen STVV, maar wel Yannick Thoelen. De Limburger was tegen STVV de held.

"Lovre kwam me op de bus zeggen dat hij zich niet zo goed voelde", aldus Thoelen na de wedstrijd. "Ik heb me voorbereid zoals ik het altijd doe, maar heb uiteraard mijn ouders en vrienden verwittigd."

Hij deed het goed, zijn clean sheet was dik verdiend na enkele puike reddingen. "Ik heb me een paar keer kunnen onderscheiden, dat is altijd fijn. Daardoor hielden we ook de nul."

Ik dacht dat de bal al binnen zat

Er was één flipperkastfase waarbij het een half mirakel was dat STVV niet tot scoren kwam. "Bij die eerste bal die ik tegen de paal duwde, dacht ik eigenlijk dat hij binnen zat. Ik draaide me al in colère om en zag dan dat Vetokele nog aan het koppen was. Ik dacht: 'shit!' Ik sprong om toch iets te doen en dacht dat die tweede ook al binnen zat. Je moet er wat geluk bij hebben."

"In het begin van het seizoen was die bal er waarschijnlijk wél in gegaan." AA Gent pakte het zoveelste clean sheet in eigen huis. "We doen een fantastische zaak, nu kunnen we op ons gemak naar de rest kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties