België met ambitie naar EK futsal: "Ontgoocheld als we de finale niet spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Vilvoorde
| 0 reacties
België met ambitie naar EK futsal: "Ontgoocheld als we de finale niet spelen"
Foto: © SC

Vanaf maandag start in het Spaanse Lloret de Mar het EK Futsal. België is één van de acht deelnemende teams en trekt volgens bondscoach Rony Penninckx met ambitie richting de Spaanse zon.

België zette de afgelopen jaren sterke prestaties neer op het EK. "De afgelopen jaren hebben we inderdaad telkens goed gepresteerd", aldus Penninckx bij Voetbalkrant.com. "Met de ploeg die ik nu gemaakt heb, hebben we toch een kans om voor de eerste plaats te gaan. En daar gaan we vol voor. We zitten met een erg homogene groep. Eén van de betere selecties van de afgelopen jaren."

'Niks moet'

Van extra druk is er volgens de Belgische bondscoach geen sprake. "Niks moet. We willen vooral tonen dat België een zeer goed zaalvoetballand is met veel talent. Wanneer we ontgoocheld zullen zijn? Als we de finale niet spelen. Dat zou een enorme teleurstelling zijn om te verwerken. Ontgoocheling moet er zijn, maar verliezen kunnen we bijna niet, want we zijn geen professionals."

Vanaf maandag staat er elke dag een match op het programma. "Zondag is er bij de aankomst meteen een briefing. Maandagochtend gaan we vroeg opstaan om te ontbijten en om dan te ontspannen richting de eerste match van 15 uur. We spelen elke dag een match. Best vermoeiend", weet Penninckx. "Hopelijk lopen we daar weinig blessures op. En dan moeten we er gewoon vol voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties