Martinez trekt met duidelijk plan oefenmatchen in

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 6 reacties
Martinez trekt met duidelijk plan oefenmatchen in
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez heeft eindelijk zijn volledige groep Rode Duivels onder zijn hoede. Ze gaan met drie oefenmatchen de laatste rechte lijn naar het WK voetbal in Rusland in. Tijdens die oefenmatchen is de tactiek prioritair.

Geëxperimenteerd zal er niet meer worden, volgens bondscoach Martinez. "We bereiden ons voor op de groepsfase in Rusland, dit zijn de wedstrijden die ons moeten klaarstomen, dus zullen er geen grote dingen uitgeprobeerd worden."

Tactische duidelijkheid, dat is ook wat de spelers vragen. "Dat moet je altijd doen in het internationale voetbal, want de spelers werken allemaal op een andere manier bij hun clubs. Nu moet die tactische duidelijkheid komen en daar gaan we deze periode voor gebruiken. Dit is de langste periode waarin ik het hele team samen heb."

Eerst en vooral: fysiek en mentaal

De doelstellingen van deze week zijn duidelijk. "Eerst en vooral wil ik elke speler fysiek en mentaal klaar krijgen. We willen duidelijk zijn in wat we doen in balbezit én balverlies. De onderlinge verstandhouding moet er zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties