Koen Casteels vocht tegen degradatie en werd de dérde beste speler uit de Bundesliga, maar wil hij wel blijven?

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 0 reacties
Koen Casteels vocht tegen degradatie en werd de dérde beste speler uit de Bundesliga, maar wil hij wel blijven?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De cijfers van het bekende Duitse blad Kicker liegen er niet om. Casteels was dit seizoen de derde beste speler in de Bundesliga. Enkel Lars Bender en Naldo kregen meer punten.

Hij hield zelfs net Robert Lewandowski af. Het was ongetwijfeld zijn beste seizoen. "Het doet plezier om dat te lezen, maar het verandert voor mij niets. Het bewijst dat dit een goed seizoen was en ik individueel tevreden mag zijn. Maar het blijft een stresserend seizoen. Het was moeilijk en ver van wat de club verwacht had."

Ik wil geen derde seizoen tegen de degradatie vechten

Wolfsburg gleed af van een team dat nog tegen AA Gent speelde in de eerste ronde met rechtstreekse uitschakeling van de Champions League, naar een regelrechte degradatiekandidaat. "Wolfsburg heeft nochtans de infrastructuur en de middelen om beter te doen en dat moet het doel zijn."

"Ik heb geen zin om een derde seizoen op rij te strijden tegen de degradatie. We moesten ons nu al twee jaar op rij redden via de barrages." Dat had zo zijn consequenties. "Binnenkort komt de derde sportief directeur in twee jaar. Het gebrek aan stabiliteit schaadt ons en ik hoop dat dat gaat veranderen." Casteels kan rekenen op interesse en dus moet Wolfsburg garanties kunnen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties