De Bruyne zeven maanden na zijn alarmkreet: "Het tactisch plan is er nog niet helemaal, maar er is vooruitgang"

De Bruyne zeven maanden na zijn alarmkreet: "Het tactisch plan is er nog niet helemaal, maar er is vooruitgang"
Foto: © photonews

In november trok Kevin De Bruyne hard aan de alarmbel. De middenvelder vond dat België tactisch niet ver genoeg stond. Gelijk had hij trouwens. Vrijdag gaf hij zijn mening over de vooruitgang die er sindsdien geboekt is.

Of hij nog achter zijn uitspraken van toen staat en of hij het opnieuw zou doen? Eén duidelijk antwoord: "Ja, honderd procent! Ik zou het zeker opnieuw doen!"

Alles wat De Bruyne in zijn hoofd heeft is België een kans geven om de hoogste eer mee te graaien in Rusland. Daarvoor moest er een duidelijker tactisch plan komen. Maar hoever staat het nu daarmee? "Het is nog niet helemaal klaar, maar er wordt hard aan gewerkt", zei hij eerlijk. 

Het is nog niet perfect, maar dat is Manchester City ook niet

Hij ziet dus vooruitgang, ook in de spelersgroep, die vroeger te mak was. "Elke meeting die we hebben staan er steeds meer spelers op om hun mening te geven. Dat vind ik enorm belangrijk. De groep doet er alles aan om beter te worden. Ook qua pressing ja. Het is niet perfect, er zullen ook in Rusland mindere momenten zijn. Maar die moet je kunnen overbruggen zonder een goal te slikken. Perfect zal het nooit zijn."

Want zelfs het alom geroemde Manchester City is niet perfect. "Wij speelden een superseizoen, maar maakten ook fouten. We zitten nu volop in de tactische voorbereiding. We spelen steeds meer in op elke tegenstander. We zullen zo goed mogelijk klaar zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties