Bondscoach Martínez tempert hooggespannen verwachtingen: "Gaan niet naar Rusland om wereldkampioen te worden" en "Mensen mogen niet verwachten dat we Panama met 3-0 verslaan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 32 reacties
Bondscoach Martínez tempert hooggespannen verwachtingen: "Gaan niet naar Rusland om wereldkampioen te worden" en "Mensen mogen niet verwachten dat we Panama met 3-0 verslaan"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martínez staat voor een zware taak: de Spaanse bondscoach moet ons land naar de allereerste wereldtitel uit de geschiedenis loodsen. Dan kan je de druk toch maar beter een beetje afhouden en dat doet de 44-jarige ex-trainer van Everton dan ook in de Waalse pers.

"Het publiek mag niet verwachten dat we alles perfect gaan doen op het WK in Rusland en dat we bijvoorbeeld zomaar met 3-0 zullen winnen tegen Panama, zoiets gebeurt niet op een WK. En als het dan toch gebeurt dan zal dat het gevolg zijn van tal van factoren", klinkt het voorzichtig in Le Soir

Het proberen 

"Er zijn 32 ploegen en er kan maar één land het WK winnen. Wij maken kans omdat we erbij zijn, dat geldt niet voor Nederland en Italië. We gaan niet naar Rusland om wereldkampioen te worden. We gaan naar Rusland om te próbéren van wereldkampioen te worden", nuanceert de bondscoach. "Ons eerste doel is: zo goed mogelijk spelen. Als blijkt dat een ploeg sterker is dan moeten en zullen we het verlies aanvaarden. Tenminste, als we er alles aan gedaan hebben om te winnen." 

Alles moet nu eenmaal perfect verlopen, beseft ook Martínez: "We beschikken over een formidabele spelersgroep en de hoop van de natie rust op onze schouders, maar we beseffen maar al te goed dat pech altijd om het hoekje loert. Brazilië en Duitsland overklasten de tegenstand toen ze wereldkampioen werden, denken veel mensen. Maar dat is niet zo, die toplanden hebben ook moeilijke matchen en een portie geluk gekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties