Terugmatch nu al overbodig voor Genk: "Kunnen ons nu volledig focussen op de twee competitiematchen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 3 reacties

KRC Genk kan zich volledig op de eerste twee competitiematchen focussen na vlotte Europese zege

Terugmatch nu al overbodig voor Genk: "Kunnen ons nu volledig focussen op de twee competitiematchen"
Foto: © photonews

KRC Genk tankte heel wat vertrouwen na een 5-0 zege tegen het bescheiden Luxemburgse Fola Esch. De terugmatch van volgende week is overbodig en zo ligt de focus helemaal op de competitie.

Zondag moet Genk meteen op bezoek bij Lokeren. In die hitte werd tegen Esch toch niet té veel energie verspild. "We wisten op voorhand dat als we hier een goed resultaat neerzetten, die tweede match overbodig zou zijn", aldus Trossard. "Het was een goede partij en we konden toch vijf keer scoren. Dit is een ploeg die probeert om op de counter te spelen. Maar alles ging open na die snelle goal."

'Niet mobiel achterin'

Verdedigend waren de Luxemburgers erg zwak en vooral traag. "Natuurlijk hebben we beelden bekeken. We hebben er optimaal van geprofiteerd dat ze niet echt mobiel waren achterin", zegt de vleugelaanvaller. "Dit geeft een goed gevoel voor zondag. We kunnen ons volledig focussen op de komende twee competitiematchen. We moeten donderdag niet op onze lauweren rusten."

"Dit was een belangrijke match voor ons, maar we hebben het goed aangepakt", zei ook Edon Zhegrova, die een erg bedrijvige match speelde. "Het hielp om snel te scoren. We kregen meer vertrouwen en konden de wedstrijd al snel dood maken. Mijn eigen match? Daar praat ik niet graag over. Ik probeer mij gewoon helemaal te geven om de ploeg te helpen."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties