Leandro Trossard met stip de nummer één op het lijstje: "Ik kan moeilijk elke penalty afgeven"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 0 reacties

Leandro Trossard wilde absoluut zelf de penalty trappen tegen Fola Esch

Leandro Trossard met stip de nummer één op het lijstje: "Ik kan moeilijk elke penalty afgeven"
Foto: © photonews

De 5-0 van KRC Genk kwam er donderdagavond dan toch een kwartier voor tijd, al hadden de Limburgers daar wel een strafschop voor nodig. Leandro Trossard nam zijn verantwoordelijkheid.

Trossard was één van de Genkse uitblinkers met twee goals. Ook de 5-0 stond op zijn naam, al wilde ook Samatta wel zijn doelpuntje maken vanop 11 meter. "Ze vroegen het, ja, maar ik wilde mijn verantwoordelijkheid nemen", zei Trossard daarover.

"Ik wilde hem de penalty wel gunnen, maar ik sta eerste op de lijst", vervolgde de 23-jarige aanvaller. Nochtans miste hij vorige week nog een strafschop. "Ik kan moeilijk elke penalty afgeven. Ik heb er weer twee gemaakt na die misser. Dat hij mooi binnen ging? Hij ging heel goed binnen", lachte Trossard.

Roteren

Coach Philippe Clement wil de komende weken veel roteren. De Genkse kern biedt daar dan ook de mogelijkheden voor. "Als je op drie fronten wil strijden, dan heb je zo'n selectie nodig", weet Trossard. "Als je ziet dat je 5-0 kan winnen, dan kunnen andere jongens volgende week spelen. Dat geeft voordelen, dus we gaan er alles aan doen om dat voordeel te behouden."

Meer nieuws

Meer nieuws