Reactie Gert Verheyen moest zijn ploeg oppeppen tijdens de rust en één speler zat héél diep: "Het is erg voor hem" en "Het was een risico om hem te zetten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Oostende
| 2 reacties
Gert Verheyen moest zijn ploeg oppeppen tijdens de rust en één speler zat héél diep: "Het is erg voor hem" en "Het was een risico om hem te zetten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Neen, Gert Verheyen had weinig tot geen redenen om tevreden te zijn over die povere eerste helft van zijn KV Oostende tegen Moeskroen. De trainer van de kustploeg bewaarde evenwel de kalmte en stuurde tijdens de rust uitstekend bij.

"Tevreden kan je natuurlijk niet zijn na zo'n eerste helft, maar ik heb mij niet kwaad gemaakt. Ik voelde dat dat geen enkele zin had. Als je er na zo'n slechte eerste helft ook nog eens bovenop gaat springen, schiet er niks meer over. We hebben geprobeerd van de jongens op te peppen."

En één speler had wat extra mentaal oplapwerk nodig: Zarko Tomasevic. "Hij lag aan de basis van de tegengoal. Het is erg voor hem en het was een risico om hem in de ploeg te zetten. Hij heeft in de hele voorbereiding maar 60 minuten gespeeld na een meniscusoperatie. Ik wist dat het misschien moeilijk zou zijn voor hem, maar heb het toch willen doen. Omdat Zarko een belangrijke speler is. Ik wilde hem en de groep het signaal geven dat we hem nodig hebben", aldus Verheyen. 

Cadeau

De KVO-coach had overigens een beetje een déjà vu-gevoel: "Net zoals onlangs tegen  Lokomotiva Zagreb hebben we het doelpunt zelf weggegeven. Wij hebben Moeskroen gewoon een goal cadeau gedaan. Als het om de knikkers gaat, komt het natuurlijk nog harder aan dan in een oefenmatch. Het was gewoon identiek hetzelfde als tegen Zagreb", stelde Gert Verheyen vast. 

Hoe komt dat slappe gedoe toch? "Dat heeft te maken met leven in de ploeg, met een bepaald enthousiasme. Dat ontbreekt soms bij ons. Voetbal gaat over emotie. Je moet emotioneel zijn om iets kunnen opbrengen en geven en daar hebben wij het moeilijk mee. We hebben het lastig om blij en teleurgesteld te zijn. We zitten altijd in dezelfde gemoedstoestand en dat kan niet in voetbal."      

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties