Reactie Huurling van Club Brugge maakt meteen indruk op alles en iedereen bij Oostende: "Ik denk dat hij zijn basisplaats voor volgende week verdiend heeft"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Oostende
| 7 reacties
Huurling van Club Brugge maakt meteen indruk op alles en iedereen bij Oostende: "Ik denk dat hij zijn basisplaats voor volgende week verdiend heeft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eén helft heeft hij nodig gehad om de harten te veroveren bij KV Oostende. Jordi Vanlerberghe kwam, zag en overwon. De gouden invaller en huurling van Club Brugge kreeg na afloop veel lof: van ploegmaats, trainer én fans.

Na afloop van de 2-1 zege van KVO kaartten de fans tussen pot en pint na en wij hoorden het volgende: "Hey maat, die Jordi Vanlerberghe van Club Brugge, amai!" Maar dan in het West-Vlaams uiteraard. De 22-jarige middenvelder van blauw-zwart, die in de tweede helft zijn entree maakte, gaf meteen zijn visitekaartje af. Hij deed de match mee kantelen. 

"Ja, ik denk dat Jordi perfect is ingevallen. Hij bracht rust aan de bal en was belangrijk in de recuperatie. Ik denk dat hij zijn plaatsje voor volgende week verdiend heeft", knipoogde Brecht Capon na afloop in de mixed zone.

Voetballend vermogen

En ook Gert Verheyen had complimenten in petto voor zijn recente aanwinst: "Jordi speelt gewoon een heel goeie tweede helft. Hij zorgde voor een groot surplus aan voetballend vermogen. iets wat onze ploeg broodnodig heeft."

Misschien was een basisplaats beter geweest dan 45 minuten? "Ik heb getwijfeld, moet ik toegeven. Maar het is moeilijk om andere jongens meteen aan de kant te schuiven, dan moet je iemand op de bank laten. Het is niet zo simpel om dat direct te doen, maar je ziet wat Jordi ons kan bijbrengen", aldus de KVO-coach.  

"Het is niet zomaar een kwestie van de ene die beter is dan de andere. Het gaat om wat de ploeg nodig heeft en dat is voetballend vermogen. Je kunt je simpelweg niet permitteren om alle ballen zomaar weg te geven en te vaak balverlies te lijden. Dat kan een ploeg niet aan en de onze al zeker niet", klonk het eerlijk en nuchter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties