Hans Vanaken zet zichzelf niet in de top 3 voor de Gouden Schoen, wel deze namen waarvan één opvallende

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Hans Vanaken zet zichzelf niet in de top 3 voor de Gouden Schoen, wel deze namen waarvan één opvallende

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken was vorig seizoen een van de belangrijkste schakels in de kampioenenploeg van Club Brugge. De aanvallende middenvelder wil die lijn dit jaar doortrekken.

Indien de 25-jarige Limburger daarin slaagt, is hij een van de belangrijke kanshebbers op de Gouden Schoen. Maar hij zet zichzelf niet in de top 3 voor de heenronde.

"Edmilson op één. Carcela op twee. En op drie... (lang stil) Nee, wacht, Carcela op drie en Nakamba op twee", zegt Vanaken in Het Laatste Nieuws.

De man voor de balans

De keuze voor verdedigende middenvelder Nakamba is verrassend. "Er is te weinig waardering voor het werk dat Nakamba levert, simpelweg omdat het niet zo opvalt", legt Vanaken uit. "Maar het is net een kunst om in de schaduw van anderen te spelen. Ik weet hoe belangrijk Nakamba voor ons is. Door hem kunnen Ruud (Vormer, red.) en ik ons ding doen op het middenveld. Hij zorgt voor de balans. 't Is ook zijn verdienste dat we vanaf de eerste speeldag van vorig seizoen niet veel meer gelezen hebben over het gemis van Timmy (Simons, red.)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties