Orlans nuanceert de 'commotie' rond Coucke: "We jutten niemand op, dat zou niet correct zijn"

Orlans nuanceert de 'commotie' rond Coucke: "We jutten niemand op, dat zou niet correct zijn"

De wedstrijd van zondag tussen Anderlecht en KV Oostende is toch iets speciaals. Er is bij de fans van KVO veel te doen over hun ex-voorzitter die heel pionnen bij hen weghaalde. Patrick Orlans, algemeen directeur, wil dat wel nuanceren.

Orlans wil één en ander in een ander daglicht zetten. "Marc Coucke nam een andere club over en dan is het logisch dat je mensen meeneemt. Monaco nam Cercle over en je moet eens tellen hoeveel mensen zij daar installeerden. Sommige mensen ruilden Oostende voor Anderlecht omdat ze grotere ambities hadden. Hun keuze. Anderen wilden wij gewoon zelf niet meer. Zo gaat dat ook in de bedrijfswereld", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Anderlecht en Oostende zijn gewoon twee bedrijven die zaken doen

Het gerucht doet de ronde dat Milic en Musona onder de prijs verkocht werden. KVO beweert wel dat ze vijf miljoen kregen. "Oostende en Anderlecht zijn nu gewoon twee bedrijven die zaken doen. Als Musona vorig jaar nog Prof van het Jaar was geweest, had onze prijs hoger gelegen. Maar hij was zes maanden geblesseerd. Dan kun je geen grote eisen stellen, hè", aldus Orlans.

En al die kaderstukken? Devroe, Goossens, Plancke... "Bij veel van hen speelden persoonlijke redenen. Luc Devroe is heel belangrijk voor Marc Coucke, dokter Goossens werkt ook voor bedrijven van Coucke zoals Ceres Pharma. En Johan Plancke… Bij hem hadden we het graag eerder geweten van Anderlecht. Maar we jutten niemand op tegen Coucke. Dat zou niet correct zijn. Iedereen is hier ook vervangen door toppers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties