Clement verwoordt tevredenheid over zijn spelersgroep
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 5 reacties
Clement verwoordt tevredenheid over zijn spelersgroep
Foto: © photonews

Philippe Clement was -uiteraard- een bijzonder tevreden coach donderdagavond. Hij zag hoe zijn spelers met knappe 5-2 cijfers wonnen tegen het stugge Bröndby.

"Het was een mooie Europese avond", opende de winnende coach. "We hebben tegen een goede ploeg gespeeld, heel fysiek en ze zetten veel druk overal op het veld."

"In het begin zaten ze nog fris en op dat moment was het voor ons wat moeilijker. Zij kregen 2 kansen, maar daarna namen wij de wedstrijd volledig in handen."

Genk mocht met een mooie 2-0 gaan rusten, maar 6 minuten na de pauze stond het alweer 2-2. "Dat was natuurlijk een heel ander verhaal, we wilden een tegengoal vermijden. Bij die eerste goal werd Lucumi wel met 2 handen vastgepakt, dat was een overtreding."

Clement was natuurlijk bijzonder blij met de reactie die zijn spelers toonden na de 2-2. "Die reactie was fantastisch. De spelers zijn niet gaan twijfelen en ze zijn hun spel blijven spelen. We hebben nog 3 fantastische doelpunten gescoord."

Is met 5-2 de terugmatch overbodig? "Met deze ploeg heb je nooit gedaan", waarschuwt de Genkse T1. "Het is natuurlijk een mooi resultaat, maar je hebt ook gezien hoe fel hun supporters achter het team staan."

Iets wat Clement ook sterk waardeert aan de eigen supporters. "Zij zijn onze ploeg fantastisch blijven steunen en vooruit schreeuwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties