Walem ziet een mentaliteitswijziging bij zijn U21: "Dat doet plezier!"

Walem ziet een mentaliteitswijziging bij zijn U21: "Dat doet plezier!"
Foto: © photonews

De opstelling van de U21 gisteren gezien tijdens de match tegen Malta (0-4)? Amai, daar staat heel wat ervaring op het veld. Maar Johan Walem is bijzonder tevreden over de getoonde mentaliteit. Het is ooit anders geweest.

De aanvallende weelde was enorm. Vier verschillende spelers scoorden. "En we hadden dan nog veel kansen voor we de eerste goal maakten", vertelt Walem in La DH. "Maar ik ben tevreden over het spel. Je ziet welke weg we hebben afgelegd. We hebben deze match heel serieus genomen."

In de twee laatste matchen, dinsdag tegen Hongarije en daarna tegen co-leider Zweden, moeten de jonge Duivels de poort naar het EK openbeuken. "Dat Zweden won van Hongarije verandert niks voor ons. We weten dat ons een heel andere match te wachten staat dan tegen Malta. En de spelers beseffen dat er een tweede belangrijke stap te zetten valt."

"Maar ik zie in de kleedkamer dat de groep zich daarvan bewust is. En dat is interessant. Die collectieve evolutie doet plezier. Ze hebben een doel voor ogen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties