Reactie Preud'homme trots: "Ik wist dat we zouden afzien, maar we bleven erin geloven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Luik
| 0 reacties
Preud'homme trots: "Ik wist dat we zouden afzien, maar we bleven erin geloven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard won in het absolute slot op karakter van Krasnodar. Michel Preud'homme was achteraf uiteraard zeer tevreden over zijn troepen. Hij moest het immers doen met een half noodelftal.

"Ik had gezegd dat de tegenstander sterk was, dat hebben jullie nu ook kunnen zien", opende Preud'homme zijn analyse. "Langs onze kant moesten we creatief zijn door de vele afwezigen. Fai heb ik wat hoger op de flank gezet en Carcela stond als valse negen aan de aftrap."

De eerste helft van Standard leek niet denderend, maar de oefenmeester was toch tevreden. "We konden hen tegenhouden om hun spel te spelen, maar jammer genoeg konden we hen in balbezit geen pijn doen. Gezien de achterstand hebben we een risico genomen met Djenepo, en ging Emond op de tien spelen."

Ochoa heeft ons een paar keer gered

-Michel Preud'homme

Dat Standard er nog kon in geloven lag ook aan Ochoa. "Ik wist dat ze dodelijk zouden zijn als ze de strijd wonnen op het middenveld. Toen ze eruit kwamen door hun surplus aan kwaliteit, heeft Ochoa ons gered."

De Rouches haalden het met erg knappe goals. "Je moet wat geluk hebben en er vooral in geloven. Ik had gezegd tegen de spelers dat we gingen afzien, maar dat er momenten zouden komen. Dat is gebeurd. Die goals zijn magnifiek, die scoor je niet altijd. Mijn ploeg is erin blijven geloven. We hadden tevreden kunnen zijn met die 1-1, maar toch gingen we voor de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties