Waarom Gent zich zorgen moet maken na uitschuiver in Moeskroen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Waarom Gent zich zorgen moet maken na uitschuiver in Moeskroen
Foto: © photonews

AA Gent was dinsdagavond in het kille Moeskroen een schim van het team dat zo overtuigend begon onder nieuwbakken coach Jess Thorup. Het verloor terecht met 3-1 en mag zich toch een beetje zorgen maken.

Niet alleen was de prestatie de slechtste die we dit seizoen al zagen van de Buffalo's -ja, daar rekenen we ook de pandoeringen tegen KRC Genk en Club Brugge bij- vooral het gebrek aan inzet was een kaakslag voor de vele meegereisde supporters.

'Can he do it on a cold tuesday night in Stoke', is de kanttekening die in Engeland gemaakt wordt als het over buitenlandse vedetten gaat. Dat kan je in onze competitie gerust overnemen voor winterse midweekmatchen in pakweg Eupen of... Moeskroen.

Dit Gent kon het duidelijk niet en nog een groter teken aan de wand waren de verklaringen van Nana Asare en Brecht Dejaegere achteraf. Die twee werden niet zomaar gekozen om de pers te woord te staan, zij hadden immers wél alles gegeven.

Speech leiders en coaches zonder effect

De kapitein en de middenvelder hadden immers de dramatisch opwarming waargenomen en hadden in de kleedkamer nog eens op tafel geklopt om iedereen te motiveren. Dat deden ook Jess Thorup en Peter Balette nog eens over vlak voor de wedstrijd. Als dat al niet meer lukt bij match drie, kan je moeilijk van een geslaagd schokeffect spreken.

We willen deze wedstrijd niet overdramatiseren, maar tegen Kortrijk in eigen huis moet het wel opnieuw 'Boenk Thorup' zijn of er komen al snel nieuwe twijfels in de Ghelamco Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties