Gumienny reageert: "Elke dag naar een makelaar bellen? Ik bel zelfs niet elke dag naar mijn vrouw"

Gumienny reageert: "Elke dag naar een makelaar bellen? Ik bel zelfs niet elke dag naar mijn vrouw"
Foto: © photonews

Het scheidsrechterskorps is geschokt door wat er met hun collega's gebeurt en wat er allemaal uitlekt over wat er zou aan de hand geweest zijn. Serge Gumienny reageerde op Radio 1 na de onthullingen in HLN deze morgen.

"Ik ben geschrokken van het aantal gesprekken en de inhoud", vertelde hij op de zender. "Maandenlang elke dag bellen? Dat doe ik zelfs niet met mijn vrouw. Het is onbegrijpelijk dat er zoveel contact zou zijn geweest tussen twee scheidsrechters en een manager."

"Ik stel me dezelfde vragen als iedereen: waarom? Als ik lees dat er beloftes worden gemaakt om schorsingen van spelers te doen verdwijnen... Dat zijn ongeoorloofde contacten. De afstand tussen de refs en de voetbalwereld was veel te klein om fatsoenlijk te functioneren."

Sprankeltje hoop

"Uiteraard geef ik Vertenten en Delferière nog het voordeel van de twijfel. Ik ken hen heel goed: ze waren heel professioneel en wilden ver geraken om grote toernooien te fluiten. Dat sprankeltje hoop wil ik behouden. Ik wil ook benadrukken dat het om twee geïsoleerde gevallen gaat en ik nog steeds het volle vertrouwen heb in de arbitragewereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties