Reactie Hoe Gustav Engvall zijn impact uitoefent bij de leider in 1B

Hoe Gustav Engvall zijn impact uitoefent bij de leider in 1B
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen speler die dit seizoen zo'n grote impact heeft bij KV Mechelen dan aanvaller Gustav Engvall. Sinds de Zweed in het team staat, rijgt Mechelen de vlotte zeges aaneen. Zijn geheim? Vooral de juiste positie innemen en een puike mentaliteit vertonen.

Wie had gedacht dat het zo'n vaart zou lopen toen KV Mechelen hem weghaalde bij Bristol City? Tenslotte kreeg Engvall in het begin niet veel speelminuten. Zijn succes begon met een late en belangrijke treffer op het veld van Union. Sinds hij tegen Westerlo bij de rust inviel, is de trein vertrokken.

Het is ook vanaf dat moment dat Mechelen met twee voorin speelt. "Toch is het voor aanvallers niet altijd gemakkelijker voetballen. Dat is wel meer het geval eens de doelpunten beginnen te vallen. Dat is vooral een kwestie van goed positie kiezen."

Onbaatzuchtig

Een ander aspect is de ingesteldheid die Engvall aan de dag legt en vooral hoe onbaatzuchtig hij op het veld staat. Dat bleek in Tubeke nog onder andere bij de 0-2, toen hij eigenlijk eerst Nikola Storm wou laten scoren. "Ik ben altijd bereid om het team te helpen", benadrukt de Scandinaviër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties