Sampdoria-volger over Dennis Praet die niet in vorm zit: "Bizar dat Roberto Martinez hem opriep"
Hermès Van Damme
| 2 reacties

Sampdoria-volger over Dennis Praet die niet in vorm zit

Sampdoria-volger over Dennis Praet die niet in vorm zit: "Bizar dat Roberto Martinez hem opriep"

Dennis Praet werd voor de tweede keer onder Roberto Martinez opgeroepen voor de nationale ploeg. De Leuvenaar kende vorig jaar een topseizoen bij Sampdoria. Na een blessure vindt hij ook nu weer zijn draai.

Toch is men in de laars verrast over zijn selectie. "Praet stelde ons de laatste weken wat teleur. Het is straf dat Martinez hem erbij haalde, zegt Paolo Priolo, journalist voor Sampnews24.com, in gesprek met onze redactie.

Waarom dan? "Praet scoort nooit en geeft nooit assists", klinkt Priolo scherp. "De prijs die Sampdoria voor hem betaalde (10 miljoen euro in 2016, red.) rechtvaardigt hij momenteel niet. Na drie jaar in Italië zou hij beslissender moeten zijn. Hij evolueert te weinig."

Opmerkelijke signalen nadat Praet vorig seizoen nog aan enkele Italiaanse grootmachten werd gelinkt? "Vorig jaar waren de fans inderdaad ongerust over de transfergeruchten. Nu malen ze er niet om indien Sampdoria hem verkoopt."

Aanvoerder

Vorige weekend droeg Praet de kapiteinsband tegen AS Roma en werd hij tijdens de rust naar de kant gehaald. "Dat hij de aanvoerder was, heeft ons wel wat verrast", aldus Priolo. "De wissel had een reden: Linetty nam een gele kaart en liep zo een schorsing op voor de derby tegen Genoa. Coach Giampaolo wilde niet het risico lopen om ook Praet te verliezen, die eveneens op een kaart van schorsing stond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties