Voetbalwereld voelt zich gepakt door beslissing De Block: "Ze houdt zich niet aan de afspraken"

Voetbalwereld voelt zich gepakt door beslissing De Block: "Ze houdt zich niet aan de afspraken"

Maggie De Block heeft aangekondigd dat ze aan de RSZ-voordelen voor voetbalclubs en spelers gaat sleutelen. Dat nieuws is met verbazing vernomen in de voetbalwereld, want er was nog sociaal overleg aan de gang.

Er was immers nog overleg gepland. "We zijn zeer verrast door haar uitspraken", zegt nationaal secretaris van spelersvakbond Sporta Dirk De Vos in HLN. "Op 14 november hadden we met het paritair comité voor de sport - waarin werknemers en werkgevers zitten - nog een vergadering op het kabinet van Kris Peeters."

"Ook mevrouw De Block en haar medewerkers waren aanwezig. Daar hebben we afgesproken om ná sociaal overleg een aantal maatregelen te nemen om het sociaal statuut van de sporters aan te passen. Daar staat de sportwereld dus óók achter."

Geef het sociaal overleg dan wel de tijd om maatregelen te zoeken

Die aanpassingen moesten wel nog verder uitgewerkt worden. "We zijn ons ervan bewust dat er iets moet veranderen. Die boodschap hebben we ook aan de kabinetten van Peeters en De Block gegeven."

"Maar geef het sociaal overleg dan tenminste de tijd om maatregelen te zoeken, zoals op voorhand afgesproken is. Het verbaast ons dat De Block zich niet aan de afspraken houdt. Ze miskent de rol van de sociale partners. We snappen niet waarom ze zo plots van koers is veranderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties