Bizar: Ierse amateurclub faket de dood van een speler om een match uit te stellen, zonder dat hij op de hoogte is

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Bizar: Ierse amateurclub faket de dood van een speler om een match uit te stellen, zonder dat hij op de hoogte is
Foto: © photonews

Het moet je maar overkomen! In de krant lezen dat een wedstrijd van je voormalige ploeg wordt uitgesteld omdat jij dood bent. Het gebeurde bij Fernando LaFuente, een voormalige speler van het Ierse Ballybrack FC.

In de Leinster Senior League, een amateurdivisie in Ierland, werd de wedstrijd van Ballybrack FC afgelopen weekend uitgesteld omdat een voormalige speler van de club was omgekomen in een tragisch ongeval.

Maar wat bleek: de speler leefde nog! Meer zelfs, hij vernam het nieuws over zijn zogezegde dood via vrienden die hem lieten weten dat hij nu een echte celebrity was. "Plots begon iedereen me berichten te sturen over mijn dood, zo kwam ik het te weten", klonk het tegen RTE Radio.

Op sommige voetbalvelden werd er zelfs een minuut stilte gehouden voor LaFuente, maar achteraf bleek het dus een al te gekke (en geslaagde) poging om een wedstrijd uit te laten stellen. 

De competitie reageerde geschokt op het ‘fake news’ van Ballybrack FC. "Dit is een absurde manier om een wedstrijd uit te stellen. Voor alle andere wedstrijden in de divisie is er een minuut stilte gehouden en veel spelers droegen een rouwband."

Ballybrack FC excuseerde zich dan ook uitgebreid voor het bizarre voorval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties