Juventus verontwaardigd over tekst die de schaamte voorbij was: "Onaanvaardbaar, triest, moreel schadelijk en schandalig"

Juventus verontwaardigd over tekst die de schaamte voorbij was: "Onaanvaardbaar, triest, moreel schadelijk en schandalig"
Foto: © photonews

Juventus blijft ongenaakbaar aan de leiding in de Serie A. De Oude Dame haalde het overtuigend met 0-3 van Fiorentina na doelpunten van Rodrigo Betancur, Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo.

Maar... er is commotie ontstaan over iets anders dan de wedstrijd zelf. Iemand merkte op een elektriciteitshuisje net buiten het stadion wel iets heel provocerend op. Op het huisje was met zwarte tekst 'Heysel -39' geschreven. Dat verwijst naar de 39 mensen die om het leven kwamen tijdens het Heizeldrama in 1985 waar 39 mensen om het elven kwamen. 

Daaronder stond ‘Scirea brucia all’ inferno!’ (Scirea, brand in de hel). Dat ging over Gaetano Scirea, oud-aanvoerder en clubicoon van Juventus die in de jaren zeventig en tachtig zoveel successen vierde met de Oude Dame.

"Het is moeilijk om te reageren op de teksten die we hebben gezien", zei Nedved kort voor de aftrap. "Op de dag dat onze spelers een eerbetoon brengen aan de overleden aanvoerder Davide Astori van Fiorentina, wordt onze oude captain Gaetano Scirea zo beledigd. Een schande. Onaanvaardbaar, triest, moreel schadelijk en schandalig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties