De Bilde hard voor Coucke: "Zijn eerste twaalf maanden zijn een mislukking, als je dan hoort dat hij richtlijnen geeft in de kleedkamer..."
Redactie
| 20 reacties

Gilles De Bilde over de malaise bij Anderlecht

De Bilde hard voor Coucke: "Zijn eerste twaalf maanden zijn een mislukking, als je dan hoort dat hij richtlijnen geeft in de kleedkamer..."

Neen, Marc Coucke beleefde nog niet veel plezier aan zijn eerste jaar als voorzitter van Anderlecht. Ook Gilles De Bilde ziet dat het de nieuwe preses nog niet voor de wind ging.

De Bilde werd al eens genoemd in een mogelijke adviescommissie. "Je kunt nóg zo veel mensen aanstellen en organigrammen uittekenen, je moet de spélers hebben om Anderlecht weer naar de top te brengen... Als zíj de Musona's blijven kopen, en 8 miljoen uitgeven aan Sanneh... Dan kunnen we blíjven praten, hé", aldus De Bilde in Het Laatste Nieuws.

"Maar goed, de vaststelling dat Michael Verschueren durft af te stappen op oud-spelers en iemand als Arnesen binnenhaalt, toont dat hij slim genoeg is om te twijfelen aan zijn eigen technische en tactische kennis van het voetbal. Als ik dan weer hoor dat Coucke tijdens de rust in de kleedkamer aanwijzingen geeft aan spelers..."

Het ambitieuze kantje van Coucke past bij Anderlecht, maar hij heeft zich miskeken qua voetbalinzicht

Dat lijkt niet zijn plaats. "Er is de perceptie van 'Couckenbak', en feesten, en de micro nemen... Om dan in de kleedkamer van Anderlecht richtlijnen te gaan geven... Ik ken Coucke te weinig. Misschien vertélt hij wel zinvolle dingen over voetbal, maar hij heeft zijn imago een beetje zelf in de hand gewerkt."

"Het ambitieuze kantje aan Coucke past bij Anderlecht, maar qua voetbalinzicht heeft-ie zich miskeken op het instituut en de verwachtingen. Hein heeft mij dingen verteld die ik hier niet kan herhalen... Als je vraagt om iets en je krijgt een alternatief dat twee keer minder goed is... Je moet eerlijk vaststellen dat de eerste twaalf maanden van Coucke een mislukking zijn. Oké. Trek er je lessen uit. En zorg dat Anderlecht weer Anderlecht wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties