Yves Vanderhaeghe voelt zich gepakt door de VAR: "Zo gaat het niet, hé"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 16 reacties
Yves Vanderhaeghe voelt zich gepakt door de VAR: "Zo gaat het niet, hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard had het niet onder de markt tegen een stug Kortrijk. De ommekeer werd ingeluid na een dubieuze penaltyfase met Ilombe Mboyo én de VAR in een hoofdrol. Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe was er alvast niet over te spreken.

Voor de wedstrijd werd er afgeroepen dat de VAR niet werkte. Ook tijdens de rust was het probleem nog niet verholpen. Maar toen er even voorbij het uur appel was voor handspel van Mboyo, stond scheidsrechter Lambrecht dan toch in contact met de VAR en ging Lambrecht een kijkje nemen. Moet erbij vermeld worden: de stadionromroeper had ondertussen al aangegeven dat het videosysteem opnieuw werkte. 

"We zijn een beetje gepakt door een beslissing van de VAR", vertelde Vanderhaeghe na afloop. "Ze zeggen dat de VAR heel de match niet werkte. Ik heb ook geen tegenbericht gekregen. Maar het is wel bepalend voor de wedstrijd. Zonder VAR is er geen penalty. Die bal wordt absoluut niet opzettelijk met de hand gespeeld."

"En toch gaat er zoveel tijd voorbij voor er een beslissing genomen werd. Onder druk van Standard beslissen ze dan toch om die bal op de stip te leggen. Maar zo gaat het niet, hé jongens", aldus een boze Vanderhaeghe. Emond maakte gelijk vanaf de stip, waarna Luyindama in het absolute slot de winnende treffer scoorde. 

'Dit doet pijn'

"Daardoor voelen we ons toch een beetje gepakt. Ik heb ondertussen al veel berichtjes gekregen dat het geen penalty was. Spijtig, want het gaf nieuwe moed aan Standard. Het doet pijn om zo te verliezen. Maar tegen een grote ploeg is het niet gemakkelijk. Als die situatie aan de overkant plaatsvindt, denk ik niet dat we een penalty krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties