Interview Voorzitter makelaarsvereniging reageert op inbeslagname door Bayat: "Bayat is geen lid, maar in principe zijn we het ook niet eens met de beslissing van Anderlecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 15 reacties

BFFA-voorzitter Jesse De Preter hoopt dat Anderlecht hun leden eveneens snel volledig uitbetaalt

Voorzitter makelaarsvereniging reageert op inbeslagname door Bayat: "Bayat is geen lid, maar in principe zijn we het ook niet eens met de beslissing van Anderlecht"
Foto: © SC

Mogi Bayat liet dinsdag beslag leggen op een lopende rekening van Anderlecht om zijn achterstallige betalingen op te eisen. Hij kreeg daarbij gelijk van een beslagrechter. Maar er zijn nog meer makelaars die op (een deel van) hun geld wachten.

De net opgerichte makelaarsvereniging BFFA telt verschillende leden die nog geld te goed hebben van Anderlecht. "Maar officieel nemen wij geen standpunt in over de actie van Mogi Bayat, want hij is geen lid van het BFFA", aldus voorzitter Jesse De Preter bij Voetbalkrant.com. "Wij verdedigen alleen het belang van onze leden."

"Maar uiteraard is de situatie van bij Anderlecht ook bij ons al ter sprake gekomen en over hoe er mee om te gaan. Dat is iedereen zijn individuele keuze. Wij hebben ook die brief ontvangen waarin Anderlecht meldt de betalingen op te schorten en in principe zijn we het daar ook niet mee eens."

Anderlecht verricht eigen onderzoek naar de makelaars en de contracten

De Preter ging wel al met de bestuurstop van Anderlecht praten. "Ze zijn zelf bezig met een grondig onderzoek, hebben ze me gezegd. We hopen wel dat er spoedig een gunstig gevolg aan gegeven wordt. Anderlecht zegt een ernstig 'background-onderzoek' te voeren naar alle makelaars en de contracten die met hen afgesloten werden."

Niet enkel Bayat, maar nog meerdere makelaars wachten op een deel van hun vergoedingen.

"De meeste van onze leden zijn intussen al deels betaald. We hebben wel aangegeven dat we dit begripvol willen oplossen. Ons standpunt blijft uiteraard wel dat we betaald willen worden. Al begrijp ik ook dat Anderlecht wil zien dat alle contracten echt wel ok zijn."

Anderlecht mag dit ook niet te lang laten aanslepen, want ik kan me voorstellen dat een buitenlandse manager zo weinig zin gaat hebben om zaken met hen te doen

Dat er nu iemand zoals Bayat actie onderneemt, is ook wel geen verrassing. "Ik verschiet er niet van", geeft De Preter mee. "Voor sommigen gaat het nog over substantiële bedragen. En Anderlecht mag dit ook niet te lang laten aanslepen, want ik kan me voorstellen dat een buitenlandse manager weinig zin gaat hebben om zaken te doen met hen als ze horen dat ze niet betaald worden. Dat zou voor problemen zorgen. Maar nogmaals, de actie van Bayat is niet onze zorg: we kunnen er geen positief of negatief oordeel over vellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties