? Messi komt met weergaloze hattrick op de proppen en redt Barça tegen favoriete tegenstander

Een verplaatsing naar Sevilla zou voor elke ploeg in La Liga een hele zware klus zijn. Dat was het ook voor Barcelona. Maar als je Messi hebt, hoef je je nergens zorgen over te maken. 'De Vlo' demonstreerde zijn uitmuntende kwaliteiten nog eens en schonk Barça met een hattrick de zege.

Nochtans begon het goed voor Sevilla met een rake counter. Ben Yedder maakte gebruik van de nodige ruimte en speelde Jésus Navas aan. Die maakte er met een gekruist schot 1-0 van. Die score stond slechts enkele minuten op het bord, want Messi pakte al snel uit met een eerste pareltje. De Argentijn joeg de voorzet van Rakitic in één tijd tegen de touwen.

Nog voor het einde van de eerste helft nam de thuisploeg opnieuw de leiding. Navas was deze keer de man van de assist en Mercado zorgde voor 2-1. Dembélé liet eerst nog een nieuwe gelijkmaker liggen, maar Messi deed het dan maar zelf halweg de tweede helft. De assist leveren ging Dembélé beter af en Messi werkte enig mooi af in de rechterbovenhoek.

Zo was het al de tiende keer dat Messi minstens twee keer scoorde tegen Sevilla, zijn favoriete speelbal. In de slotfase zorgde hij ook nog voor het nekschot met een heerlijke stifter. Suarez legde nadien de 2-4-eindstand vast. Barcelona telt voorlopig tien punten meer dan eerste achtervolger Atletico Madrid, dat zondag Villarreal partij geeft.