Vandenbempt lovend over Hazard, maar... nog niet het buitenaardse niveau van Messi en Ronaldo
Bart Somers
Bart Somers
| 8 reacties

Peter Vandenbempt noemt Eden Hazard een leider van wereldklasse

Vandenbempt lovend over Hazard, maar... nog niet het buitenaardse niveau van Messi en Ronaldo
Foto: © photonews

Zowat iedereen zal het erover eens zijn dat Eden Hazard dé man van de match was tijdens België - Rusland. Dat zag ook Peter Vandenbempt, die lyrisch is over de wedstrijd van onze nummer 10.

De studieronde duurde gisteren precies 14 minuten in het Koning Boudewijnstadion. Toen maakte Youri Tielemans er op aangeven van Timothy Castagne 1-0 van, en ondanks de vroege gelijkmaker bleven de Rode Duivels het heft in handen houden.

Daar was vooral 1 man voor verantwoordelijk. Peter Vandenbempt benadrukte bij Sporza hoe zeer hij onder de indruk was van de ster van Chelsea en onze nationale ploeg. "Er waren heel wat afwezigen en dan heb je een leider nodig die het elftal bij de hand neemt. Dat heeft Eden Hazard met verve gedaan."Hazard deed dit volgens Vandenbempt niet alleen met woorden, maar ook met daden. "Hij zat overal tussen. Telkens als het gevaarlijk werd, telkens als hij versnelde, was er paniek bij de Russen. Hij was de leider, de aanjager, technisch superieur en maakte twee doelpunten: het was een glansprestatie."

De analist vergelijkt de impact die Hazard, in tegenstelling tot vroeger, wedstrijd na wedstrijd op de Belgische ploeg heeft met de invloed die Ronaldo en Messi uitoefenen op hun teams, hoewel hij er meteen aan toevoegt dat zij van een nog ander niveau zijn. "Daarmee wil ik voor alle duidelijkheid niet zeggen dat Hazard op het niveau van die twee staat, want dat zijn toch buitenaardse wezens, maar als er wat afwezigen zijn of als het elftal het een beetje moeilijk heeft, dan kunnen ze naar Eden Hazard kijken en dan lost die het wel op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties