Belgisch talent breekt eindelijk door in de Championship: "Hij is nog jong, maar nu moet hij matchen spelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Thibaud Verlinden breekt eindelijk door bij Stoke City

Belgisch talent breekt eindelijk door in de Championship: "Hij is nog jong, maar nu moet hij matchen spelen"

Thibaud Verlinden staat al jaren te boek als groot talent, maar werd afgeremd door blessures. De voorbije weken heeft de 19-jarige flankaanvaller zich echter kunnen tonen. En hij lijkt nu niet meer uit de wedstrijdselectie van Stoke City weg te slaan.

Verlinden mocht zijn debuut maken tegen Reading en behoort de laatste weken steevast tot de selectie. "Eind 2016 zat Thibaud een paar keer op de bank in de Premier League”, legt vader Dany uit in HLN. “Net op dat moment liep hij een stressfractuur in de rug op. Hij was maanden out, maar knokte terug."

"In januari van vorig jaar werd hij dan uitgeleend aan St. Pauli, waarmee Stoke samenwerkt, maar daar veranderden ze twee dagen later van trainer en viel Thibaud op stage uit met een spierblessure. In mei keerde hij terug bij Stoke en moest hij weer van nul af aan beginnen. Zo is hij twee jaar min of meer blijven stilstaan.”

Verlinden heeft de komende weken nog meer speeltijd in het vizier in de Championship. “Eind 2018 kende hij een goede periode bij de reserven en zo kwam hij weer in het vizier van de trainer. Laat ons hopen dat het nu echt voor hem kan beginnen. Thibaud moet in juli nog 20 worden. Hij is dus nog jong, maar het is voor hem belangrijk dat hij nu matchen gaat spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties