Twitter smult van Champions Leaguedebuut jonge Ajax-middenvelder

Jurgen Ekkelenkamp mocht woensdagavond een kwartier voor tijd bij Ajax invallen tegen Juventus. Het werd een memorabel Champions Leaguedebuut voor de Nederlander

Ekkelenkamp is een negentienjarige middenvelder, die al sinds 2013 in Amsterdam voetbalt. Voor woensdag had hij nog maar twee optredens in het A-elftal van Ajax op de teller: zeventien minuten in de Eredivisie en een half uur in de Nederlandse beker.

Maar gisteren mocht hij dus een kwartier voor tijd – de lichtgeblesseerde-Lasse Schöne aflossen. En hij liet zich meteen opmerken. Ekkelenkamp kwam nog dicht bij een doelpunt en was ook in de allerlaatste minuut nog bij de pinken. Na een mislukte corner van Ajax, zette Juventus een razendsnelle counter op.

Ekkelenkamp wist dat een 1-2 dodelijk zou zijn en sloeg zijn armen dan maar om een tegenstander. Die tegenstander was niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De gele kaart nam hij er met de glimlach bij.

Op Twitter zijn de supporters onder de indruk van het lef van de negentienjarige. Een kleine bloemlezing.