Premier League: Pogba loodst Manchester United ternauwernood voorbij West Ham

Sam Suttels
Sam Suttels

Manchester United trekt met een overwinningsgevoel naar Camp Nou komende midweek, waar het voor de schier onmogelijke taak staat om een 0-1 nederlaag op eigen veld uit te wissen. Vanavond kwam West Ham over de vloer.

Van een leien dakje ging het allerminst bij The Mancunians. Pogba opende na 20 minuten nog wel de score vanop de stip, maar vlak na rust bracht Felipe Anderson de bezoekers langszij. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel, tot de thuisploeg tien minuten voor tijd een tweede penalty afdwong. Een kolfje naar de hand van Pogba: hij faalde ook bij zijn tweede poging niet.

Romelu Lukaku stond in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Op datzelfde moment kwam ook Andreas Pereira tussen de lijnen voor Marcos Rojo. Dankzij de zege blijft Manchester United de derde plaats in het vizier houden.