Vertonghen en Alderweireld tankten vertrouwen voor de finale door hun knotsgekke parcours in de 'zotste Champions League ooit'
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kunnen amper geloven dat Tottenham de finale van de Champions League speelt

Vertonghen en Alderweireld tankten vertrouwen voor de finale door hun knotsgekke parcours in de 'zotste Champions League ooit'
Foto: © Photonews

Tottenham speelt zaterdag voor het eerst sinds 1984 nog eens een Europese finale. Toen wonnen ze de UEFA Cup na strafschoppen van Anderlecht. Zaterdag staan er zonder ongelukken twee Belgen aan de aftrap tegen Liverpool.

Tegenover Het Laatste Nieuws vertelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld over hun weg naar de finale in deze knotsgekke editie van de Champions League.

“Dit is volgens mij de zotste editie ooit van de Champions League”, opende Vertonghen. “Dat we nog in de race zitten is ongelofelijk. De 4-0 van Liverpool tegen Barcelona was uiterraard ook straf. Maar onze laatste minuten tegen Manchester City en die tweede helft tegen Ajax… Die sloegen echt alles. Het was één grote rollercoaster.”

Tegen Manchester City werd de winning goal van Agüero afgekeurd door de VAR. Tegen Ajax leek Tottenham dood halverwege, maar plaatsten ze zich nog in de allerlaatste seconden van de wedstrijd.

“Ajax was toch het gekste”, vond Alderweireld. “We moesten drie keer scoren in de tweede helft. Niemand geloofde nog in onze kansen. Maar toen we een eerste keer scoorden, werden ze nerveus.”

Vertonghen had tenslotte nog een ‘pronostiekje’ in huis voor de finale. “Door deze zotte campagne zitten we vol vertrouwen. Als de finale in dezelfde lijn ligt, zou het zomaar 7-6 kunnen worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties