Man die voor rel zorgde door Turkse aanvoerder met een 'wc-borstel' te interviewen... is een Belg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Man die voor rel zorgde door Turkse aanvoerder met een 'wc-borstel' te interviewen... is een Belg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Turkije waren ze niet echt te spreken over de ontvangst op de luchthaven van het IJslandse Keflavik. De spelers werden drie uur lang opgehouden en bovendien was er nog een journalist met een 'wc-borstel' als micro. Wel, de man in kwestie blijkt eigenlijk... een Belg te zijn.

Corentin Siamang, de journalist met de 'wc-borstel' als micro, zorgde voor een (serieuze) rel in Turkije door zo een vraag te stellen aan de Turkse kapitein Emre Belozoglu. De Turkse nationale elf landde zondag in IJsland voor de EK-kwalificatiematch van morgen (dinsdagavond). 

Siamang werd eerst afgedaan als een IJslandse journalist, maar de jongeman blijkt na 'grondige' research eigenlijk een Belg te zijn. "Ik heb iets ongelofelijk meegemaakt in IJsland", vertelde onze landgenoot op zijn Facebook-pagina. "Toen ik op mijn terugvlucht wachtte, zag ik de Turkse ploeg. Als grap deed ik me voor als een journalist met een 'echte' microfoon. Zo kwam ik voorbij het veiligheidspersoneel."

Duizenden haatreacties

"Maar de Turkse journalisten dachten dat ik hun kapitein met een afwasborstel interviewde. Alle Turkse media stonden er vol van. Een Turkse pagina ontmaskerde me en dat zorgde voor duizenden haatberichten. Al moet je wel weten dat ik niets te maken had met de drie uur vertraging die Turkije opliep."

Siamang verduidelijke bovendien ook nog eens: "Het was geen wc-borstel, maar wel een propere afwasborstel. Het was een grapje en ik wilde niemand kwetsen."

De Turken konden er op hun beurt niet mee lachen. Het Facebook-profiel van Siamang werd gehackt en de jongeman kreeg doodsbedreigingen. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties