EXCLUSIEF: Nummer 1 op de FIFA-ranking zijn en toch nooit een Beloftencompetitie winnen - Martinez verklaart
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 0 reacties

Roberto Martinez legt uit waarom de Belgische beloften zelden succesvol zijn op EK's of WK's voor beloften

EXCLUSIEF: Nummer 1 op de FIFA-ranking zijn en toch nooit een Beloftencompetitie winnen - Martinez verklaart

In tegenstelling tot Spanje, dat zes plaatsen lager staat op de FIFA-ranking, heeft België zelden succes op Europese- of Wereldkampioenschappen in de jeugdreeksen. Roberto Martinez komt met een verklaring.

"Elk land is verschillend en daarom zouden we ons aan niemand mogen spiegelen. We zijn uniek, met onze fantastische generatie en de kleine populatie", stak hij van wal in het hotel in Sassuolo waar hij verblijft gedurende een deel van het EK.

Spanje heeft een groot voordeel tegenover ons en Engeland

“Spanje bijvoorbeeld (de volgende tegenstander van de Jonge Duivels op het EK, nvdr.), telt 40 miljoen inwoners en heeft nóg een groot voordeel”, legde Roberto Martinez uit. “Hun jonge talenten kunnen aan de slag in de Segunda (División) B en worden er gedwongen om zich te ontwikkelen. Op jonge leeftijd hebben ze al een vijftig- zestigtal goeie matchen in de benen.”

“Bij ons of in Engeland kan dat niet. In het eerste team geraken als jongeling is bovendien niet makkelijk”, aldus Martinez, die veel belang hecht aan dit EK U21.

“Zulke toernooien vormen de ideale opportuniteit voor spelers om met emoties om te gaan, om te ervaren hoe het voelt om een goal tegen te krijgen na twee jaar voorbereiding. Spanje zal dus een zeer interessante uitdaging worden”, besloot Martinez.

Deze artikels kon u vandaag ook exclusief lezen op Voetbalkrant.com:

Roberto Martinez geeft Jonge Duivels carrièreadvies

Roberto Martinez: De gigantische kloof met de Rode Duivels is geen rem op de ontwikkeling van de Beloften

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties