Het tactisch plannetje van Walem pakte bijna goed uit: "We hebben ze serieus 'geambeteerd'"
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 1 reacties

Het tactisch plannetje van Johan Walem leverde België bijna een punt op tegen Spanje

Het tactisch plannetje van Walem pakte bijna goed uit: "We hebben ze serieus 'geambeteerd'"

Een leerproces. Laat het dat zijn wat de Jonge Duivels nu doormaken. En uiteraard ook een enorme teleurstelling. Hier en daar lieten de Belgen een steekje vallen en dat betaal je op internationaal niveau cash uit.

Johan Walem beaamde dat in zijn persbabbel na de match. "Een Europees Kampioenschap is een topcompetitie en daar beslissen details over de uitslagen", klonk hij teleurgesteld.

Een overwinning was wat gevleid geweest, want met momenten kraakte de organisatie langs alle kanten. Maar ze hielf wel lang stand. Het tactisch plannetje van de bondscoach leverde zelfs bijna een zege op.

Groot in het verlies

"We probeerden in de tegenaanval de match te winnen", verwoordde Walem zijn intenties. "We hebben ze serieus geambeteerd en het laatste kwartier hadden we zelfs genoeg mogelijhheden op de counter."

Maar het mocht niet baten voor Walem, die zich wel groots opstelde in de nederlaag. "Het lag aan details. De laatste pass of een schot verzilveren... Uiteindelijk is deze nederlaag logisch, want de tegenstander was beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties