Verwachtingen voor de 'overbodige' match tegen Italië: "Voor onszelf en voor ons land" & "Het gastland uitschakelen zou leuk zijn"
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 0 reacties

Cools, Schrijvers, Bornauw en Walem blikken vooruit op de 'overbodige' match tegen gastland Italië

Verwachtingen voor de 'overbodige' match tegen Italië: "Voor onszelf en voor ons land" & "Het gastland uitschakelen zou leuk zijn"

Het Mapei Stadium in Reggio Emilia is de thuishaven van de Jonge Duivels op het EK U21. De eerste twee groepswedstrijden oogde het stadion met een capaciteit van meer dan 23.000 plaatsen erg leeg. Dat zal tegen gastland Italië allesbehalve het geval zijn.

De partij tegen Spanje lokte 2.738 toeschouwers, dat waren er enkele honderdtallen meer dan bij de openingsmatch tegen Polen. De derde groepsmatch, tegen Italië, is nu al uitverkocht. Bovendien moet Italië nog vol aan de bak om zich van een plaats in de halve finale te verzekeren.

Veel lege zitplaatsen.

Ook al is de inzet voor België laag (enkel een mirakel kan nog een extra match opleveren, dat leest u HIER), toch hebben de spelers nog bepaalde verwachtingen bij dat duel. “We spelen voor onze eer. Het wordt de mooiste wedstrijd van het EK”, zei Dion Cools, die uitkijkt naar een match voor een volgepakte arena.

“Het zou tof zijn moesten wij ervoor kunnen zorgen dat de thuisploeg niet doorgaat. Het wordt weer een heel andere match. Bikkelen en op het scherpst van de snee", besloot Cools.

Voor het land

“We willen nog tonen wat we kunnen. Heel de wereld kijkt naar dit EK U21 en we willen niet zonder punten naar huis gaan. Nog een keer alles geven”, blikte Siebe Schrijvers vooruit.

“We moeten voor onszelf spelen, voor ons land. We moeten tonen wie we zijn, zoals we dat vandaag hebben gedaan”, reageerde Sebastiaan Bornauw na de match tegen Spanje.

"Die match tegen 20.000 Italianen wordt er voor hen een om niet meer te vergeten. De wil om te presteren zal dus zeker aanwezig zijn", aldus bondscoach Johan Walem, die in de slotmatch nog een extra kans ziet om bij te leren en te groeien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties