Viitorul Constanta: Een Roemeense talentenfabriek om rekening mee te houden

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Viitorul Constanta: Een Roemeense talentenfabriek om rekening mee te houden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond neemt AA Gent het net zoals in 2016 tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Sindsdien veranderde er wel wat bij de Roemenen.

In de zomer van 2016 kwamen AA Gent en Viitorul Constanta mekaar al tegen. Bij de Buffalo’s stonden thuis Depoitre en Kums nog tussen de lijnen. Het won makkelijk met 5-0 (Coulibaly 2 keer, Depoitre, Neto en Mitrovic). In de terugwedstrijd koos Hein Vanhaezebrouck voor een halve B-ploeg en eindigde de wedstrijd op 0-0. 

Sindsdien veranderde er erg veel bij beide ploegen. Vooral bij de Roemenen dan want in 2016 had het nog geen enkele prijs gepakt in de clubhistorie. Intussen is dat wel anders want de club heeft nu een titel, een beker en een Supercup in de prijzenkast staan.

Van middenmoter naar topploeg 

Wel is levende legende Gheorghe Hagi nog steeds de hoofdcoach van Viitorul. Hij houdt ervan om jong talent de kans te geven en op te leiden. Zo vertrok deze zomer zijn zoon Ianis nog naar Racing Genk.

Het Viitorul Constanta van toen is dus helemaal niet te vergelijken met dat van nu. De ploeg staat financieel veel sterker en heeft een goed scoutingsnetwerk opgebouwd. De ploeg groeide van een middenmoter in Roemenië uit tot een van de topploegen.

Sterspelers

Gabriel Iancu

Bij afwezigheid van toptalent Denis Dragus rekent Viitorul voorin op Gabriel Iancu. De 25-jarige aanvaller begon het seizoen goed met twee doelpunten in twee wedstrijden. Hij is vooral technisch sterk en heeft een goede traptechniek. Hij kreeg zijn opleiding bij Viitorul en speelde een korte periode in Turkije. Intussen is hij dus terug bij de ploeg van Hagi. 

Bradley de Nooijer

De Nederlander is een opvallende naam in de selectie van de Roemeense bekerwinnaar. De Nooijer verliet in de zomer van 2017 FC Dordrecht en dat bleek een goede keuze. Onder Haghi werd de Nooijer een complete back met heel wat offensieve kwaliteiten. Er kwam interesse uit de Eredivisie, maar hij verkoos een langer verblijf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties