KVO viert 'gouden punten': "We hebben Kompany behandeld als gewone speler"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 3 reacties

Wout Faes zag de afgekeurde goal van Anderlecht als cruciaal

KVO viert 'gouden punten': "We hebben Kompany behandeld als gewone speler"
Foto: © photonews

Wie vooraf op winst van KV Oostende had gegokt, kan nu wel een feestje gaan bouwen. De underdog ging het in het huis van 'Goliath' doen. Alhoewel... "Anderlecht stond nog niet op punt hé", grijnsde Wout Faes, zelf opgeleid bij de club.

"Dit is een hele grote stunt", zei de verdediger nadat hij zelf een heel sterke prestatie had neergezet. "Ok, Anderlecht staat er nog niet helemaal, maar wij ook niet. We hebben ons ook niet uit ons lood laten slaan door de Kompany-show. Tijdens de wedstrijd hebben we hem behandeld als een gewone speler. Maar ja, 't is uiteraard normaal dat er zoveel tumult rond is. Hij is voor mij ook een voorbeeld."

Die afgekeurde 2-0 was het kantelmoment

Maar drie punten op Anderlecht, terwijl je zelf als degradatiekandidaat bestempeld wordt... "Dat doet deugd he. Het is uiteraard leuk als ex-speler om hier te komen winnen met KV Oostende. Maar we moeten niet beginnen zweven. Volgende week spelen we tegen Cercle en dat zijn de wedstrijden waarin wij onze punten moeten pakken. Het is ook niet allemaal rozengeur en maneschijn bij ons."

Oostende zag 20 minuten zwaar af, maar kwam er daarna ineens door. "Die afgekeurde 2-0 was het kantelmoment", knikte Faes. "Wij maken daarna snel een goal. Ondanks het vele balbezit van Anderlecht hebben wij toch ook onze momenten gebruikt. Ja, dit doet deugd", lachte hij nogmaals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties