STVV herleeft na 2-1 zege en een erg zwakke eerste helft van de Rouches

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Sint-Truiden
| 7 reacties

Standard heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden op het veld van Sint-Truiden. Een efficiënte thuisploeg kwam in de eerste helft op een dubbele voorsprong en knokte in de tweede helft voor wat het waard was. Mpoku maakte nog 2-1, maar verder dan dat kwam Standard niet.

Standard begon als favoriet aan het duel tegen medehekkensluiter STVV. Michel Preud’homme gunde Limbombé zijn eerste basisplek en gooide Dussenne ook meteen voor de leeuwen. Brys wijzigde op drie posities en stelde Boli, Mmaee en Massoudi op. Laatstgenoemde werd pas op het laatste moment op het wedstrijdblad gezet, ten koste van Suzuki.

De Rouches maakten die favorietenrol ook waar in het begin van de partij en creëerden enkele kansjes, maar niets waar doelman Schmidt zich zorgen om moest maken. De bezoekers lieten de bal aan Sint-Truiden, wachtend op een foutje in de opbouw.

Soms kwam dat er, maar STVV begon steeds vaker de oplossingen te vinden. Alexandre De Bruyn begon aan een lange run op links en krulde het leer vanop de rand van het zestienmetergebied onhoudbaar binnen. De eerste Truiense goal van het seizoen was een feit en voor de Rouches was het ook de eerste tegengoal.

De ingreep van Brys net voor de match, Massoudi inbrengen in plaats van Suzuki, wierp in de 37e minuut vruchten af. De ex-jeugdspeler van Standard, geboren in 2000, tikte de bal door de benen van Kosanovic en werkte genadeloos af. Twee schoten, twee doelpunten! Standard lukte nog bijna een aansluitingstreffer voor de rust, maar Emond trof de lat.

De Kanaries drukten na de rust nog even het gaspedaal in en Bodart voorkwam de 3-0. Aan de overkant ging de bal op de stip vanwege handspel en invaller Mpoku gaf zijn team weer hoop. De kansen bleven komen voor de bezoekers, maar Schmidt en het doelhout wilden niet meewerken.

Sint-Truiden bleef vechten voor wat het waard was en wou koste wat het kost die eerste punten pakken. Het had ook wat geluk nodig, want Standard trof tot drie keer toe het doelhout en Endo redde op miraculeuze wijze een bal van de doellijn.

Standard moet ook in eigen boezem kijken, want het speelde een erg zwakke eerste helft. Het houdt ook niet langer gelijke tred met Club Brugge. STVV telt nu drie punten, waardoor Cercle Brugge alleen laatste wordt.