Guinee schorst Paul Put levenslang voor corruptie en afpersing

Arjen T'Sjoen
| 11 reacties
Guinee schorst Paul Put levenslang voor corruptie en afpersing
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net na de uitschakeling van Guinee in de Afrika Cup kreeg de Belgische bondscoach Paul Put zijn ontslag. Er doken toen al vernietigende verhalen van corruptie op en dat werd nu bevestigd.

De Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond veroordeelde Paul Put nu tot corruptie. Put zou verschillende leden van de technische staf verplicht hebben om een deel van hun wedstrijdpremie af te staan. Put krijgt een boete van 100.000 euro en een levenslange schorsing in Guinee.

Zelf zou hij ook het slachtoffer geweest zijn van een soortgelijke praktijk. Put moest 10% van zijn salaris afstaan aan de vicevoorzitter, die krijgt een schorsing van vijf jaar.

FIFA

Op dit moment geldt de schorsing voor Paul Put enkel in Guinee, maar het kan best zijn dat ook de FIFA nog ingrijpt. Dat zou dan kunnen resulteren tot een wereldwijde ban. Put kan wel nog in beroep gaan bij Internationaal Sporttribunaal TAS. 

Eerder ging Paul Put al eens zwaar in de fout toen hij geschorst werd voor zijn aandeel in de zaak-Ye. Hij ontving toen geld om de betere spelers van zijn elftal op de bak te houden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties