De mogelijke Champions League-groepen van Club Brugge en Racing Genk: er is een duidelijke Groep des Doods
Nils Wens
| 23 reacties

De mogelijke tegenstanders van Club Brugge en Racing Genk in de Champions League

De mogelijke Champions League-groepen van Club Brugge en Racing Genk: er is een duidelijke Groep des Doods
Foto: © photonews

Op donderdag 29 augustus staat de loting van de Champions League op het programma. Qua Belgische ploegen zal Racing Genk al zeker deelnemen aan het kampioenenbal. Zij zitten in pot 4. Club Brugge moet eerst nog LASK Linz uitschakelen, maar als het lukt, zullen zij in pot 3 plaatsnemen.

Pot 1

Pot 1 blijft natuurlijk de gevaarlijkste pot. Daarin zitten alle topploegen zoals de uittredende Champions League-winnaar Liverpool. Ook Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München en PSG zitten in deze pot. De vreemde eend in de bijt is misschien wel Zenit. Als de Belgische ploegen enige kans willen maken om te overwinteren zullen ze wel hopen op de Russische club. 

Pot 2

Wat vooral opvalt aan de komende Champions League, is hoe sterk pot 2 is. Real Madrid, Atlético Madrid en Dortmund zijn al zeker ploegen voor pot 1. Ook Napoli, Tottenham, Shaktar Donetsk en Benfica zitten in deze pot. Ajax zou daar nog bij kunnen komen als ze zich weten te kwalificeren voor de groepsfase. 

Pot 3

Als Club Brugge zich zou plaatsen voor de Champions League, zullen zij één van de ploegen in pot 3 zijn. In pot 3 zitten nog enkele kanonnen zoals Inter Milaan, Lyon en Leverkusen. Racing Genk zou dus kunnen uitkomen tegen Romelu Lukaku. De andere ploegen in pot 3 zijn FC Salzburg en Valencia. De pot moet nog verder aangevuld worden met twee ploegen.

Pot 4

De laatste pot is dus met Racing Genk. Al de ploegen in deze pot moeten misschien wel haalbaar zijn voor Club Brugge, maar er zouden twee ploegen kunnen verrassen. RB Leipzig heeft nog steeds Timo Werner en ze zouden wel eens een belangrijke rol kunnen spelen komend seizoen. Atalanta was dan weer ijzersterk in de Serie A vorig seizoen en zij willen laten zien wat ze waard zijn. Ook Lokomotiv Moskou, Galatasaray en Lille zitten in deze pot. Er moeten nog twee ploegen bijkomen in deze pot.

Groep des Doods

Als we kijken naar de mogelijke tegenstanders, zijn dit misschien wel de groepen des doods voor de twee Belgische clubs. Wie willen jullie als tegenstanders?

Club Brugge: Manchester City, Real Madrid en RB Leipzig

Racing Genk: Barcelona, Dortmund en Inter Milaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties