Louwagie legt uit hoe de transfer van Kums tot stand kwam en wil ook sterkhouder aan boord houden
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Michel Louwagie laat zich uit over de transfer van Sven Kums en het mogelijke vertrek van Dylan Bronn

Louwagie legt uit hoe de transfer van Kums tot stand kwam en wil ook sterkhouder aan boord houden
Foto: © photonews

Bij KAA Gent sloten ze met de komst van Laurent Depoitre en Sven Kums twee voormalige publiekslievelingen terug in de armen. Het zet de torenhoge ambities van de Buffalo's in de verf. Gent-manager Michel Louwagie wrijft zich dan ook in de handen.

"We krijgen stilaan een goed uitgebalanceerd geheel en dat was het doel", glundert Louwagie in een gesprek met Sporza. "Vorig jaar hebben we redelijk veel kritiek gekregen, want er waren veel spelers vertrokken."

"Maar dat was het einde van een periode, die begonnen was met de titel, daarna de Champions League en de Europa League. Je moet dan aan een nieuwe ploeg bouwen. Nu zijn we op de goeie weg en we krijgen meer en meer vertrouwen."

Dubbele bezetting 

En Kums lijkt het laatste puzzelstukje:  "We willen een dubbele bezetting voor elke positie. We spelen met een ruit op het middenveld. Daar moet je dan in principe 8 spelers voor hebben. Die hadden we na het vertrek van Anderson Esiti en Birger Verstraete niet. We waren op zoek naar een extra speler en toen enkele dagen geleden duidelijk werd dat een huur van Kums mogelijk werd, hebben we de knoop doorgehakt."

Bronn

Op inkomend vlak lijkt het huiswerk af, maar misschien zit er uitgaand nog iets in de pijplijn. Verdediger Dylan Bronn wordt, net als vorig seizoen, geassocieerd met een transfer: "Alles hangt af van de markt, niet van ons." 

"We willen Bronn houden, maar er zijn altijd clubs die nog op zoek zijn en die in paniek bepaalde sommen neerleggen die de speler en AA Gent niet kunnen weigeren. Dan is het onmogelijk om je speler te houden. Maar tot op vandaag hebben we dat voor Bronn nog niet gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties