Gebrek aan creativiteit nog groot manco bij STVV: "Daar kunnen we op trainen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sousa en Balongo bespreken Truiens vermogen om kansen af te dwingen

Gebrek aan creativiteit nog groot manco bij STVV: "Daar kunnen we op trainen"
Foto: © photonews

Sint-Truiden moet het voorlopig nog altijd stellen met slechts één overwinning in onze competitie. De statistiek die het meeste opvalt, is het aantal gemaakte doelpunten. Uitgezonderd de thuismatch tegen Standard kwam STVV in geen enkele wedstrijd tot scoren.

Dat is niet bepaald bemoedigend. Nochtans hebben de Kanaries wel spitsen die het in zich hebben om een actie af te maken. Het is vooral rond de zestien meter dat het vaak stokt, met een bal die net niet aankomt of een verkeerde keuze. Met noeste arbeid kan die tendens nog omgekeerd worden, denken twee van de youngsters.

"We creëren wel wat kansen, maar nog niet genoeg. We moeten er elke dag op oefenen. De coach vraagt ons om er op te blijven werken. Dat is de enige manier om tot scoren te komen", meent Allan Sousa. "Het is geen goede start van het seizoen. We zouden meer punten moeten hebben. We moeten er steeds 90 of 95 minuten voor vechten. Dat is de weg die we moeten bewandelen."

Diepe spits Nelson Balongo kan het mogelijk nog beter inschatten. "Soms is de laatste pass te hard of komt die laatste loopactie te laat. Van die momenten moeten we meer gebruik maken. Dan zullen we er al comfortabeler voor staan. Daar kan wel aan gewerkt worden. Natuurlijk neem je met elke wedstrijd wel een stukje ervaring mee."

We hopen niet te veel punten te laten liggen 

Een combinatie van hard werken op training en het opdoen van ervaring moet dus bij de Truienaars dus dat tikkeltje meer kwaliteit bijbrengen in de zone van de waarheid. Hoe sneller, hoe beter. Want momenteel ziet de stand er vanuit hun ogen niet fraai uit. "Of we nu 4 op 15 hebben of niet, die volgende wedstrijden moeten gespeeld worden. We hopen niet te veel punten te laten liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties