Spanje en recordman Ramos genadig voor de Faeroër en Italië neemt belangrijke horde

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Spanje en recordman Ramos genadig voor de Faeroër en Italië neemt belangrijke horde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond stonden er nog vier EK-kwalificatiematchen op het programma. Spanje en Italië waren de grootste voetballanden die aan de bak moesten in groepen F en J.

Groep F

Eerder op de dag won Roemenië met 1-0 van Malta in groep F. In diezelfde poule ontving Spanje de Faeroër en nam Zweden het op tegen Noorwegen. ‘La Roja’ spaarde de eilandengroep, want het bleef bij 4-0. Alcacer maakte er pas in de absolute slotfase 3-0 en 4-0 van. Sergio Ramos speelde zijn 167e interland en evenaarde zo recordhouder Iker Casillas.

In het Scandinavisch onderonsje hielden Noorwegen en Zweden het op 1-1. Spanje blijft zo autoritair leider met 18 op 18. Zweden volgt al op zeven punten.

Groep J

In groep J was er de clash tussen de nummers 1 en 2 in de stand: Italië en Finland. De Squadra trok het laken naar zich toe na een goal van Immobile, zijn eerste voor zijn land in 733 dagen nota bene. De onvermijdelijke Puki maakt nog gelijk vanop de stip, maar ook Jorginho miste zijn elfmeter niet.

Italië heeft nu een mooie bonus van zes punten op de Finnen. Liechtenstein pakte zowaar een punt op Griekenland. Het werd 1-1. Eerder op de dag klopte Armenië Bosnië-Herzegovina met 4-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties