Spektakelwedstrijd tussen AS Monaco en Marseille in de Ligue 1

Nils Wens

Vanavond stond de topper tussen AS Monaco en Marseille op het programma. Het gaat net zoals vorig seizoen niet goed met AS Monaco en ook vanavond gingen ze na een spektakelwedstrijd met 3-4 de boot in tegen Marseille. Door deze nederlaag blijft Monaco voorlaatste staan met 2 op 15.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg. Wissam Ben-Yedder, dit seizoen overgekomen van Sevilla, had na een half uur al twee doelpunten op zijn rekening staan. Die voorsprong konden ze niet vasthouden tot de rust, want Benedetto en Germain scoorden voor de bezoekers.

Na de rust nam Marseille helemaal over en op vijf minuten tijd leek de wedstrijd voorbij. Na een uur scoorde Payet de 2-3 en vijf minuten later maakte Benedetto zijn tweede van de avond. Keita Baldé kon nog milderen tot 3-4, maar verder kwam Monaco niet meer.

Voorlaatste

Door deze nederlaag staat AS Monaco, net zoals vorig seizoen, in de onderste regionen van de Ligue 1. Ze hebben 2 op 15. Marseille doet het stukken beter met 10 op 15. Zij staan op een mooie tweede plaats.