Ancelotti met gemengde gevoelens tegen Liverpool
Nico Wieme
| 0 reacties

Ancelotti vocht al heroïsche duels uit met "The Reds"

Ancelotti met gemengde gevoelens tegen Liverpool
Foto: © photonews

In de Champions Leaguepoule van Racing Genk staat vanavond ook de topper tussen Liverpool en Napoli op het programma. Voor Carlo Ancelotti roepen de duels met de Engelse topclub speciale herinneringen op. "Het is een team waarvoor ik veel genegenheid voel."

Carlo Ancelotti is op zijn hoede voor Liverpool. “Het wordt een zware wedstrijd, want we staan tegenover de beste ploeg in Europa”, tekent Voetbal International op uit de mond van de Napolicoach. “Liverpool is vorig seizoen enorm gegroeid, omdat ze zich bewust zijn geworden van veel zaken.”

Ancelotti heeft in het verleden enkele heroïsche duels met “The Reds” uitgevochten. “'Mijn grootste teleurstellingen en mijn hoogste pieken waren in duels met Liverpool. Het is een team waarvoor ik veel genegenheid voel.”

In 1984 verloor AS Roma, zonder de geblesseerde Ancelotti, de finale van Europa Cup I tegen Liverpool. In de zinderende Champions Leaguefinale van 2005 tegen het AC Milan van coach Ancelotti boog Liverpool toen een 3-0-achterstand om naar een gelijkspel. De Engelsen haalden het finaal met strafschoppen. Twee jaar later volgde de sportieve revanche voor de Italiaanse oefenmeester. In een heruitgave van de finale van 2005 versloeg AC Milan toen Liverpool met 2-1.

Tijdens de voorbije Champions Leauge stonden beide teams in de poulefase ook al tegenover elkaar. Zowel Liverpool als Napoli won zijn thuisduel met 1-0. “Vorig seizoen verdedigden we heel goed tegen Liverpool en in dit soort wedstrijden is dat ook heel belangrijk. Ik reken op een team dat verdedigt als het moet, aanvalt als het kan en de bal bij zich houdt als het nodig is”, besluit Ancelotti.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties