Spaenhoven terug aan de slag bij Lierse Kempenzonen: "De problemen van vorig jaar kunnen niet meer opduiken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Urbain Spaenhoven schiet Lierse Kempenzonen weer ter hulp

Spaenhoven terug aan de slag bij Lierse Kempenzonen: "De problemen van vorig jaar kunnen niet meer opduiken"
Foto: © Photonews

Urbain Spaenhoven is terug bij Lierse Kempenzonen. De club pakte een 0 op 9 en riep dus een hulplijn in. Enter Spaenhoven, die vorig jaar nog werd opzijgezet omdat de licentiecommissie moeilijk deed. Maar zijn knowhow heeft altijd buiten kijf gestaan. En daar doen ze nu dus beroep op.

Lierse Kempenzonen is ambitieus en daar strookt een seizoensbegin met drie nederlagen op rij dus niet mee. "Het is vrij snel gegaan en dit is natuurlijk ook ingegeven door de slechte start", knikt Spaenhoven. "Ze konden twee dingen doen: de trainer ontslaan of extra technische ondersteuning binnenhalen. Daar kwam ik dus weer in beeld."

De problemen van vorig jaar zullen zich ook niet weer voordoen. "Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt met het bestuur. Rocky Peeters heeft ook een Pro Licence en is de T1. Daar kunnen ook geen problemen ontstaan."

Wat ik ga doen? De visie van de club bewaken

Spaenhoven gaat Peeters met raad en daad bijstaan. "Als coach kan je tegenwoordig niet meer alles alleen dragen. In het hedendaagse voetbal komt er zoveel meer bij kijken. Wat ik precies ga doen? De visie van de club bewaken. We spelen met bijna allemaal Belgen en de fans en de sponsors willen attractief voetbal zien. Ik ga ook scouten... Alles wat de trainer kan helpen. Ik ben niet gekomen om het gras af te rijden hé."

Spaenhoven wordt technisch directeur en zal dus uiteraard een grote stem hebben in het verhaal. "Rocky is een jonge trainer die door de omstandigheden vol in de wind is komen te staan. De supporters mogen veeleisend zijn na die goeie eindronde, maar de reeks is er ook niet makkelijker op geworden. Er zijn 7-8 ploegen die overdag trainen nu. En ze willen allemaal naar 1B. Voor de centen natuurlijk. Wij ook."

Na de slechte start wordt het wel een hele taak. "Ik ben met nog geen enkele ploeg in september of oktober kampioen gespeeld. We moeten nu gestaag de achterstand inhalen en zien dat we tegen april in de top vier zitten. Het seizoen is nog lang en er is nog niks verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties