Interview Habib Habibou klaar om te scoren : "Blij dat ik terug in België ben"

Habib Habibou klaar om te scoren : "Blij dat ik terug in België ben"
Foto: © photonews

Deze week tekende Habib Habibou, die opgeleid werd bij PSG, een contract voor een seizoen bij Lokeren. Binnen enkele weken zou hij topfit moeten zijn. Hij staat alvast te popelen om terug op het veld te staan.

De ex-speler van onder andere Zulte Waregem en AA Gent maakte deze week de verrassende overgang naar Lokeren. "De coach wilde me al enkele maanden en ik kon me helemaal vinden in het project van de club. Bovendien had ik zin om terug op dat veld te staan. Al deze ingrediënten maakten de beslissing om voor Lokeren te tekenen logisch", vertelt Habibou.

De 32-jarige aanvaller was sinds juli clubloos na zijn vertrek bij Maccabi Petah-Tikva uit Israël. "Ik ben echt opgetogen om aan de slag te gaan bij een club als Lokeren. Ik voelde hier meteen veel vertrouwen van de club en ik kan dan ook niet wachten om op het veld mijn job te doen. De ploeg naar successen helpen, goals maken en zo snel mogelijk terug naar 1A gaan. We bezitten echt een goede kern met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers", aldus Habibou.

En zo keert de spits na vijf jaar terug naar België, nadat hij in 2014 AA Gent verliet voor Stade Rennes. "Ik ben blij dat ik terug in België ben. Ik kon ook elders een lucratief contract tekenen, maar ik kies voor een sportief interessante uitdaging. Ik wil hier weer plezier beleven. Bovendien ben ik nu dicht bij mijn familie. Ik heb me de voorbije maanden goed verzorgd. Geef me nog een week of twee en ik ben 100% klaar", besluit een ambitieuze Habibou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties